PÅ SCEN

House of Hoofing

House of Hoofing producerar scenkonst och underhållning; föreställningar, konserter, företagsgig, jam, mm. Jonas Nermyr anlitas även som koreograf, dansare och slagverkare/trummis i andra projekt och produktioner. Tveka inte att höra av er så fixar vi allt efter era önskmål!  Aktuella projekt:


Bagarmossen Bebop - “Jazz in Motion"

Nuförtiden en kanske lite ovanlig sättning med stepp/tap som slagverk men inte alls ovanligt back in the day. Den afroamerikanska perkussiva dansen var ett av fundamenten i uppkomsten av jazz och musiken och dansen gick hand i hand.

Bagis Bebop blandar klassiska standards med egna favoriter och kan även slänga in nåt nytt eget material! Swing, bebop, latin, funk, mm, med massa rhythm & groove, improvisation och stor lekfullhet!

Jonas Nermyr stepp/tap - Erik Palmberg trumpet - Fredrik Olsson gitarr - Mats Dimming bas

Video: “Scrapple from the Apple” och “Cute”, Lyssna med hörlurar!


TAP på svenska - en föreställning som kombinerar klassiska svenska visor och folkmusik med jazz och world rhythms i en energifull konsert med afroamerikansk perkussiv dans, body percussion och live-musik!

Rytmen är i fokus och koreografin ligger till grund för de musikaliska arrangemangen. Genom dansen används kroppen som ett instrument med stampar, klappar och slag, och vi skapar ett harmoniskt samspel mellan ljud och rörelse där det ofta är omöjligt att säga om musiken inspirerar och initierar dansen eller tvärtom.

En annan grundläggande komponent är improvisation och vi lämnar mycket utrymme för att lyssna på varandra, kommunicera och reagera, både genom dansen och musiken. Att ge plats för det nya och oväntade skapar en speciell och levande känsla i varje framträdande.

Medverkande: Fredrik Hermansson piano,  Erik Palmberg trumpet, Mats Dimming bas, Sakarias Larsson trummor & dans, Vilma Kananen dans, Courtney Keeler dans, Jonas Nermyr dans

Video: "Visa från Utanmyra" och "Stepp, min stepp". Lyssna med hörlurar!

Kalender:

Herräng Dance Camp, 24-25 juli

Hälleforsnäs workshop, 12-14 aug

Fat Cat Comedy, Scalateatern, 8 sep

Kabaré Lemur, Scalateatern, 15 sep

Tap Night, Studio 8, 30 sep - 1 okt.

Bagis Bebop, Sthlm Jazz Festival, 20 okt

tap shows in Lausanne, Schweiz, 1-6 nov.

Bagis Bebop, Segeltorp Kyrka, 9 nov

Göteborg Tap Weekend, 25-27 nov

stepp steppdans

Bokningar & info: jonas@houseofhoofing.com